Dimore Lagrange12 art deco-inspired design studio in Turin

Dimore Studio weaves its magic in an Art Deco-inspired boutique in Turin

Studio Dimore, Milanese interior designers led by Britt Moran and Emiliano Salci, are in great demand among the best in fashion. Their ability to harmoniously merge past and present into a timeless whole has led them to create interiors for everyone, from Hermès to Maison Kitsune. Lagrange12, a new luxury multibrand boutique housed in a 17th-century Palazzi in central Turin, joins their client list this month.

Spread over two floors with large high ceilings and generously proportioned rooms, the 800 m² space overlays Art Deco-inspired materials with classic furniture from the 1940s and 1950s. ‘space while creating a welcoming and elegant environment,’ explain the designers. “We were inspired by the Italian design language of the 1930s and 1940s, reinterpreted in a modern way. “

Floor-to-ceiling brass-edged Alcantara panels line the walls, while the floor is divided into angular sections of carpet, polished gray cement, black resin, and black granite that define the store’s layout. Above, a series of large abstract “chandeliers” on the ceiling superimpose geometric shapes that refer to the building’s grand architecture.

Winding through the store, a maze of bespoke black painted iron and stainless steel display rails display the designs of all the major fashion houses in the sunshine. These sculptural beasts, say the designers, were inspired by the works of American artist Oscar Tuazon, and as well as Louise Bourgeois‘monumental’ spiders’. In order to showcase smaller items and accessories, the Milanese duo commissioned a series of bronze chests – another reference to the 1920s and 1930s – that open around the store to reveal silk-lined interiors fitted with shelves and small suspension rails.

Unlike the main spaces with a dark atmosphere, a brighter vibe prevails in the halls of the store where Ming green marble lines the floors and ceilings and the walls are painted a brilliant yellow. Here, a brushed steel staircase connects the ground floor and the first levels illuminated by lamps tailor-made for the space.


Source link

Joseph E. Golightly